Nu erbjuder vi ett nytt sätt att dekorera vår keramik; måla med Metallfärger som sedan får en vacker patinering i form av rost eller ärg*. Dessa föremål behöver ej brännas utan de kan tas med hem så snart de har torkat, dvs dagen efter tillverkningen. Färgerna är vattenlösliga och givetvis giftfria.
Föremålen som görs på detta sätt tål inte att äta på och diskas så tekniken lämpar sig bäst för prydnadsföremål.

 

I korthet går det till så här;
1. Keramiken täcks med ett lager svart akrylfärg för att förhindra att färgerna absorberas
2. Metallfärger läggs på i två lager, du kan välja mellan stål och mörk brons
3. Oxidationsprocesser startas genom att man tillsätter oxidationsmedel på önskade ställen
4. Processen avslutas när man är nöjd med ett eller flera lager av en genomskinlig matt patenteringsfärg        (”Sealer”)

 

Detta finns nu att tillgå när som helst under våra öppettider. Eftersom det är lite kladdigt och utrymmeskrävande så rekommenderar vi att ni bokar tid om ni vet att ni vill arbeta med dessa färger. Det är också bra för oss att veta att ni behöver lite extra tid av oss för introduktion till färgerna.
Givetvis går det även att kombinera detta med keramikmålning, det är ju lite väntetider medan de olika färgerna torkar så då kan det vara kul att ha en annat projekt vid sidan om också.

 

Kostnaden är precis som för vanlig keramikmålning dvs studioavgift + att man köper den keramik man vill arbeta på.

 

* Klippt från Wikipedia ”Ärg är en grön eller blågrön missfärgning som drabbar föremål av koppar eller kopparlegeringar som till exempel mässing eller brons. Missfärgningen orsakas av att föremålet har

angripits kemiskt av olika ämnen i sin omgivning (naturlig ärg) eller av olika syror eller oxidationsmedel (konstgjord ärg).Den gröna patinan anses ofta vara estetiskt tilltalande.”


 

PATINERA METALLFÄRGER

VILL DU VETA MER? KONTAKTA OSS DIREKT PÅ:

 

TELEFON:
Tel 031-141482 (När vi har öppet)

 

MAIL:
malin@picknpaint.se (Klicka på mailadressen)